Det trækker ud med at få de store klasser i skole igen, der håbes og ventes…
Lige nu fylder 0.-5. klasse hele skolen og 7. – 8. klasserne – vores konfirmander – sidder stadig derhjemme og har elektronisk undervisning og mange faste afleveringer.
Bundet til skærmen og computeren og “hudsulten”.
Hvor meget skal vi undervise dem?
I corona-nedlukningens første uge aflyste vi bare alt i Flintholm Kirke og gav dem fri – selvfølgelig.
I den anden uge havde de rigeligt at gøre med at holde styr på en ny elektronisk hverdag med mange lektier uden den sociale adspredelse hverdagen ellers normalt indeholder.
I uge 3 kom aflysningerne af alle forårets konfirmationer og en hurtig mail fra os fastsatte med det samme en fælles ny konfirmationsdato 5. september med mulighed for at rykke til kollegaens konfirmationer ugen efter.

Op til påske i uge 4 sendte vi en påskehilsen med to opgaver: 1) Konfirmandcenterets 4 påskeopgaver med videoer, foto- og hashtag opgaver samt 2) forslag til film, som de kunne se med deres familie og finde 3-5 kristne referencer. Aflevering 18. april via mail eller sms. Jeg har således haft konfirmanderne i hånden én til én, fordi der i en lind strøm er kommet fotos og sms’er ind med svar. Det har været fint og overkommeligt både for præsten og konfirmanderne. Men de har travlt og grundlæggende synes jeg, at vi skal være varsomme med at kaste for mange digitale opgaver over på dem. Kirken og kristendommen må gerne opleves som et fristed for troen og tanken og ikke en lektiebyrde.
Præsten skal holde kontakten
Det skal i min optik ikke være obligatorisk at fjernundervise konfirmanderne digitalt. Den enkelte præst kender sin egen undervisningsstil og hvilke temaer vi ikke nåede sammen inden forårskonfirmationen. Lad det være pejlemærket for hvor mange opgaver der skal og ikke skal sendes ud. Vi krydser stadig fingre for det fysiske møde før eller måske mere realistisk efter sommerferien. Men præsten skal holde kontakten og vise at kirken og præsten er der som en aktiv del af deres liv med små hilsner/opgaver.
Break – mediter!
Kristuskransmeditationer var en del af undervisningen hos os i år, med tanke på kirken som et sted at slappe af, tanke op og bare være…
I den kommende tid sender jeg derfor to meditationer fra soundcloud af ca. 10 minutters varighed ud til konfirmanderne (Lyt til eksempel herunder). De er egentligt lavet til minikonfirmander/mellemtrinnet 9-12 år, men unge og voksne kan have lige så stor glæde af dem som et break i hverdagen – lyttende på langs med lukkede øjne. Hertil er en kreativ opgave, som de skal vælge at lave en af og sende et foto til præsten samt ca. 100 ord om hvor deres tro mon kommer fra.
Analog – Digital
Hudsulten har vi vist alle efter at se hinanden igen. Men hvornår bliver vi sluppet løs i kirken og i udskolingen? Først og sidst savner konfirmanderne hinanden og kirken må gerne fortsat være det sted, hvor det at “hænge ud” har en væsentlig betydning, når genåbningen også sker hos os.
Vi planlægger pt. at stå klar ved kirken med en lille hilsen på deres oprindelige konfirmationsdato i maj, som de i små hold kan komme og hente – og vi kan sige hej til hinanden.
Jeg vil gerne lægge op til en fælles drøftelse af hvad vi hver især gør og ikke gør lige nu i forhold til konfirmanderne – Vær med i facebook-gruppen Netværket børn i kirken og byd ind!